menu

Eerste jaar B-stroom

De B-stroom richt zich tot leerlingen met specifieke noden. Hier sluiten ook leerlingen aan die geen getuigschrift van het basisonderwijs hebben, maar 12 jaar zijn of dat gedurende het schooljaar zullen worden.
Onze aanpak is persoonsgebonden, op het tempo van de individuele leerling. Daarom staan er meerdere leerkrachten samen voor de klas. Dit heet co-teaching.

 

Zelfstandigheid

 

De leerling bepaalt zelf het tempo. Daarom is werken aan zelfstandigheid heel belangrijk: je begint op Glorieux Secundair als ‘passagier’ en wordt opgeleid tot ‘piloot’. 
We spreken over een passagier, wanneer een leerling hulp nodig heeft om de leerstof te verwerken. De leerkracht geeft uitleg bij de start van een nieuw onderwerp en begeleidt de leerling van dichtbij tijdens het maken van oefeningen.
Een piloot, is een leerling die grotendeels zelfstandig werkt. De leerkracht geeft een kort instructiemoment bij de start van een nieuw onderwerp en corrigeert het gemaakte werk.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Is 1B Piloot iets voor jou?

 

  • Je hebt nood aan herhaling van de leerstof Nederlands, Frans en wiskunde uit de basisschool.
  • Je bent op zoek naar wat je kan interesseren.
  • Je wil zelf actief aan de slag gaan.

Vervolgrichting

Tweede jaar B-stroom

Heb je nog vragen?

Contacteer ons
Is de lessentabel niet volledig leesbaar op je toestel of wil je de info over onze school overzichtelijk samen in een boekje? Je vindt alles nog eens terug in onze brochures. 
Snel navigeren naar een campus