menu

Basiszorg en ondersteuning

Beroepskwalificatie: Huishoudhulp zorg, Logistiek assistent in de zorg + set van relevante competenties uit de beroepskwalificaties verzorgende, zorgkundige, kinderbegeleider baby’s en peuters en kinderbegeleider schoolgaande kinderen

Basiszorg en ondersteuning is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit en richt zich op leerlingen die willen doorgroeien naar een zorg- of welzijnsberoep. Je verwerft huishoudelijke en logistieke competenties maar krijgt ook al een basis van vaardigheden die noodzakelijk zijn in verschillende zorg- en welzijnsberoepen bij onder meer kinderen en ouderen. Na het zesde jaar kan je een éénjarige Se-n-Se Kinderbegeleider of Verzorgende/Zorgkundige aanvatten. Ook de opleiding HBO5 Verpleegkunde behoort dan tot de mogelijkheden.

Concreet betekent dit dat je leert zorg dragen voor maaltijdbereiding, linnenzorg en woon- en leefklimaat. Je doet de nodige kennis op om cliënten te informeren over het aanbod van zorg-, hulp- en dienstverlening, hen zelf de nodige zorg te bieden en een gezonde levensstijl aan te leren. Je leert het welbevinden van kinderen en ouderen verhogen door in te zetten op sociale vaardigheden en het organiseren van vrijetijds- en animatieactiviteiten. Daartoe is ook een belangrijk aandeel stage ingebouwd in de opleiding.

Startend in 2023-2024 voor het vijfde jaar, in 2024-2025 voor het zesde jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je nog vragen?

Contacteer ons
Is de lessentabel niet volledig leesbaar op je toestel of wil je de info over onze school overzichtelijk samen in een boekje? Je vindt alles nog eens terug in onze brochures. 
Snel navigeren naar een campus