menu
 
Zet je volgend jaar de stap naar het secundair?
We nodigen je graag uit om onze school beter te leren kennen:
Infomomenten over het studieaanbod in de eerste graad en algemene informatie over de schoolwerking:
  • Woensdag 13 maart om 18.30 uur
  • Zaterdag 16 maart om 10.00 uur
Inschrijven voor één van deze infomomenten? Bekijk hier de uitnodiging!
 
Infodag met rondleidingen, algemene informatie en specifieke informatie voor inschrijving:
  • Zaterdag 20 april van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • Je kan wat bijpraten aan de bar. We voorzien ook kinderanimatie.
Bekijk hier de uitnodiging!
 
Inschrijven:
Als je je kind wil inschrijven voor het secundair onderwijs is het belangrijk te weten of je kind naar 1A zal gaan (de A-stroom) of naar 1B (de B-stroom):
 
  • Gaat je kind zeker naar 1A, dan kan je definitief inschrijven vanaf 14 mei 2024. Deze datum is vastgelegd door de Vlaamse overheid en geldt voor alle secundaire scholen in Vlaanderen. Op campus Glorieux Secundair werken wij vanaf onze infodag (20 april 2024) met voorinschrijvingen. Nadien (vanaf 14 mei 2024) zal via mail gevraagd worden om de inschrijving te bevestigen. 
 
  • Gaat je kind zeker of mogelijk naar 1B, en dit in een school in Ronse, dan is de begindatum voor inschrijven ook 14 mei 2024, maar je kan je kind best eerst aanmelden om een plaats te reserveren. Voor 1B zijn de plaatsen immers beperkt (20 plaatsen in Campus Glorieux Secundair, 24 plaatsen in Go! Atheneum Da Vinci). Daarom organiseren de scholen in Ronse een aanmeldingsprocedure.
 
Aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden want je maakt meer kans op een plaats omdat aangemelde kinderen voorrang hebben op niet-aangemelde kinderen. De aanmeldingsperiode loopt van 25 maart tot en met 19 april. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, rangschikt het algoritme de aangemelde leerlingen eerst op de kenmerken broers/zussen en kind van personeel, en daarna op basis van toeval. Je ontvangt een antwoord tegen ten laatste 13 mei. Na de aanmeldingen moet je met het ticket je kind nog inschrijven op school, in de inschrijvingsperiode die loopt van 14 mei tot en met 10 juni.
 
Om aan te melden voor 1B in een school in Ronse,
https://ronseso.aanmelden.vlaanderen       
 
 
  • Weet je nog niet of je kind naar 1A of 1B zal gaan, dan is het veiliger om toch ook al aan te melden. Ontvang je een ticket, dan ben je niet verplicht om in te schrijven. Als je niet inschrijft omdat je kind toch naar 1A zal gaan of omdat je kiest voor een andere school, laat dit dan weten aan de school zodat ze de plaats aan een ander kind kan geven.
 
Heb je graag digitale ondersteuning? Dan kan je terecht bij Digipunt Ronse 
Digipunt Ronse - 0800 11 906 - digipuntronse@ligo-zovl.be
  • Elke maandag van 9 tot 11 u. in het Sociaal Huis, Oscar Delghuststraat 62.
  • Elke maandagavond van 16.30 tot 18.30 u. in het stadhuis, Grote Markt 12.    
  • Elke vrijdag van 9 tot 11 u. in Den Botaniek, Spinstersstraat 36.    
Snel navigeren naar een campus