menu

Elektriciteit-elektronica

De richting Elektriciteit-elektronica betekent kiezen voor een theoretisch opleiding waarin de theorie wordt ondersteund en geperfectioneerd in laboproeven. De combinatie van elektriciteit en elektronica weerspiegelt de industriële werkelijkheid op vlak van elektronische netwerken, digitaal- en communicatietechnieken. Het doel is inzicht te verwerven in de abstracte werking van elektronische apparatuur, zowel voor analoge als voor digitale toestellen.

In het labo elektriciteit worden onder andere proeven met het aansturen van motoren, generatoren en het schakelen van transfo’s uitgevoerd door de leerlingen. Daarnaast leert de leerling digitale automatie koppelen aan het programmeren van PLC’s. Verder wordt de opbouw en werking van halfgeleiders, geïntegreerde schakelingen en operationele versterkers, schakelingen, microcontrollers, radio-telecommunicatie en datacommunicatie bestudeerd. Wiskundig inzicht in rekentechnieken en het oplossen van problemen zijn noodzakelijk.

In het laatste jaar werken leerlingen aan een geïntegreerde proef of GIP, waarbij ze hun vaardigheden en verworven kennis toepassen rond een zelfgekozen probleem. Dit zijn vaak oplossingen voor echte problemen waarmee een bedrijf of een persoon geconfronteerd wordt. De voorbije jaren viel de GIP van enkele van onze leerlingen in de prijzen.

Lessentabel voor de richting Elektriciteit-elektroncia
(overzicht per jaar)


 

Is de richting Elektriciteit-elektronica iets voor jou?

  • Je combineert de theorie graag met experimenteren en technische oefeningen in een veilige omgeving.
  • Je bent geïnteresseerd in elektronische netwerken, digitaal- en communicatietechnieken.
  • Je wil technische processen wiskundig benaderen in het domein van toegepaste fysica (magnetisme, golfbewegingen en frequenties, netwerken, spanning en stroom).
  • Je hebt een goede fijne motoriek.
  • Je wordt uitgedaagd door abstract en probleemoplossend denken.

Heb je nog vragen?

Contacteer ons
Is de lessentabel niet volledig leesbaar op je toestel of wil je de info over onze school overzichtelijk samen in een boekje? Je vindt alles nog eens terug in onze brochures. 
Snel navigeren naar een campus